Προώθηση Ιστοσελίδων

Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας ή ενός eCommerce δεν αρκεί ώστε να έχετε ουσιώδη διαδικτυακή παρουσία. Η Optisoft προσφέρει πλήθος προωθητικών ενεργειών που μπορούν να υλοποιηθούν μεμονωμένα ή –ιδανικά- συνδυαστικά.

SEO (Search Engine Optimization)

 

«Ένας πλήρως λειτουργικός ιστότοπος... Όμως κανείς δεν μπορεί να τον βρει!», είναι η πιο συχνή πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Οι μηχανές αναζήτησης (search engines) είναι η αφετηρία σχεδόν κάθε δραστηριότητας στο Internet. Η λειτουργία τους είναι φαινομενικά απλή: τους λέμε τί θέλουμε και μας δίνουν μια λίστα σχετικών αποτελεσμάτων. Όμως αυτή η λίστα των αποτελεσμάτων δεν είναι τυχαία. Βασίζεται σε έναν περίπλοκο αλγόριθμο, ένα σύνολο κανόνων που προσδιορίζει το αν ο ιστότοπος αποτελεί κατάλληλο αποτέλεσμα καθώς και το σε ποια θέση/σειρά θα εμφανιστεί.

Η Optisoft δημιουργεί ιστότοπους με τεχνολογία που διευκολύνει τις μηχανές αναζήτησης να τους εντοπίζουν. Από το στάδιο του αρχικού σχεδιασμού κιόλας, δημιουργούνται οι υποδομές που απαιτούν οι αλγόριθμοι των κυριοτέρων μηχανών αναζήτησης ώστε ο ιστότοπος να προτιμάται στα αποτελέσματά τους. Αυτή η υποδομή μαζί με συνεχή παρακολούθηση μας δίνει τα επιθυμητά αποτελέσματα πολύ πιο σύντομα αλλά μας παρέχει και την δυνατότητα να αναπροσαρμόζουμε εύκολα την στρατηγική μας σε πιθανές μελλοντικές αλλαγές.

Μήπως το SEO σας ακούγεται θεωρία; Μπορεί η επεξήγησή του όντως να ακούγεται θεωρία, όμως τα αποτελέσματά του είναι απτά και μετρήσιμα.

Live παραδείγματα:

 

  Live παραδείγματα:
1.
Παράδειγμα: Αναζητώντας τον όρο "ηλεκτρονικά" στην Google, στην 1η σελίδα εμφανίζεται το site www.venieris.com που έχει κατασκευάσει η Optisoft.
Δείτε την αναζήτηση...


2.

Παράδειγμα: Αναζητώντας τον όρο "φανοποιείο" στην Google, στην 1η σελίδα εμφανίζεται το site www.protypo.net που έχει κατασκευάσει η Optisoft.

Δείτε την αναζήτηση...

 

 

 

Google Adwords

Έχετε ένα νέο ιστότοπο που θέλετε να τον συστήσετε στο κοινό σας; Έχετε ένα eCommerce που δεν πουλάει αρκετά; Είναι περίοδος εκπτώσεων αλλά η κινητικότητα χαμηλή; Θέλετε να προωθήσετε ένα εποχιακό προϊόν;

Όποιος κι αν είναι ο στόχος, μπορούμε να τον επιτύχουμε μέσω της πλατφόρμας διαφημίσεων Google Adwords.

Η λέξη «διαφήμιση»  μην σας τρομάζει. Διαφήμιση στο διαδίκτυο ΔΕΝ σημαίνει υπέρογκο budget, αμφιβολία αν η διαφήμιση τελικά φτάνει στο κοινό σας, μη μετρήσιμα αποτελέσματα. Σημαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Σημεία-κλειδιά της υπηρεσίας Google Adwords

1. Δυνατότητα εκτίμησης του στόχου. Μας εξηγείτε τί θέλετε να πετύχετε. Εμείς μελετάμε πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στοχος, πότε είναι το καλύτερο διάστημα να τρέξει η διαφήμιση και κάνουμε εκτίμηση του ιδανικού budget (η εκτίμηση δεν είναι δεσμευτική).

2. Απόλυτος έλεγχος του διαστήματος διαφήμισης & του κόστους. Θέτουμε το πότε θα τρέξει η διαφήμιση και με τι budget ακριβώς. Είναι δουλειά τη Optisoft να «κατανέμει» το budget με τον καλύτερο τρόπο ώστε να έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα και ποτέ δεν θα υπερβούμε τον προϋπολογισμό σας.

3. Στοχευμένο κοινό. Ορίζουμε λέξεις-κλειδιά που αφορούν το αντικείμενό σας ώστε η διαφήμιση να εμφανίζεται μόνο στους χρήστες που όντως ψάχνουν αυτό που προσφέρετε.

4. Ποικιλία μορφών διαφήμισης. Μπορούμε να δημιουργήσουμε λεκτική διαφήμιση η οποία εμφανίζεται σε προνομιακές θέσεις στα αποτελέσματα αναζητήσεων και με πιο έντονο στυλ ή διαφήμιση με banner (εικόνες) ή ακόμη και διαφήμιση επιλεγμένων προϊόντων από eCommerce. Πάντα σας προτείνουμε τη μορφή που εξυπηρετεί καλύτερα το στόχο σας.

5. Αναπροσαρμογή οποιαδήποτε στιγμή. Καθ’όλη τη διάρκεια που «τρέχει» η διαφήμιση παρακολουθούμε την πορεία της και μπορούμε να επέμβουμε ανά πάσα στιγμή σε όλες τις παραμέτρους (budget, διάστημα, λέξεις-κλειδιά, μορφή) ώστε να τη βελτιώσουμε.

6.  Χρεώνεστε με το κλίκ. Η διαφήμισή σας μπορεί να εμφανιστεί στους χρήστες χιλιάδες φορές, όμως το budget θα μειωθεί μόνο όταν ο χρήστης πατήσει/επιλέξει τη διαφήμιση.

7.  Μετρήσιμα αποτελέσματα. Μπορούμε να ελέγξουμε ανά πάσα στιγμή τί ανταπόκριση έχει η διαφήμιση, από το πόσοι την έχουν δει μέχρι πόσοι την έχουν πατήσει/επιλέξει.

Email marketing (Καμπάνιες Newsletter)

 

Η λέξη «newsletter» είναι ένας ακόμη όρος που τρομάζει πολλούς. Σε όλους μας έχει τύχει να λάβουμε διαφημιστικά email και να αναρωτηθούμε «πού με βρήκαν;» ή «γιατί μου στέλνουν αφού το αντικείμενο δεν με ενδιαφέρει;». Ή ακόμη χειρότερα να εκνευριζόμαστε επειδή γεμίζει το inbox μας με πληθώρα διαφημιστικών email από τον ίδιο αποστολέα.

Το email marketing απαιτεί σχεδιασμό, στοχευμένες κινήσεις και σεβασμό στον παραλήπτη.
Η αποστολή newsletter είναι μία από τις πιο αποδοτικές μορφές προώθησης στο internet, ειδικά όταν γίνεται σωστά.
Μπορούμε να σας βοηθήσουμε παρέχοντάς σας ό,τι χρειάζεται ώστε εσείς να εστιαστείτε στις πωλήσεις σας:

    Εκπαίδευση και ανάπτυξη στρατηγικής για τον σωστό τρόπο συλλογής email, ανάπτυξης περιεχομένου, αποστολής newsletter.
    Στήσιμο μηχανισμού συλλογής email στο site σας.
    Μηχανισμό διαχείρισης λιστών.
    Σχεδιασμό newsletter template
    Μηχανισμούς και server αποστολής μαζικών email.
    Μηχανισμούς reporting.
    Ανάπτυξη ποιοτικού περιεχομένου.
    Τεχνική υποστήριξη ώστε τα newsletter σας να φεύγουν γρήγορα, σωστά και να μην αναφέρονται ως spam (ανεπιθύμητα).
 

Σχεδιασμός. Στην Optisoft σχεδιάζουμε newsletter που πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να έχουν τις χαμηλότερες πιθανότητες να καταλήξουν στον φάκελο των «ανεπιθύμητων» του παραλήπτη και επικοινωνούν με άμεσο τρόπο το αντικείμενο που θέλουμε να προωθήσουμε (προϊόντα, υπηρεσίες, εκπτώσεις κλπ).

Στοχευμένες κινήσεις. Επιλέγουμε με προσοχή το πότε θα στείλουμε το newsletter. Στέλνουμε σε ήδη υπάρχοντες πελάτες σας προσωποποιημένα ή απρόσωπα. Διαθέτουμε τρόπους να συλλέξουμε νόμιμα και με τη συγκατάθεσή τους email πραγματικών ατόμων που όντως ενδιαφέρονται για το προϊόν ή υπηρεσία που προσφέρετε κι έτσι δημιουργούμε μία λίστα παραληπτών (υπαρχόντων και δυνητικών πελατών) που αποτελεί πλούτο της επιχείρησής σας.

Σεβασμό στον παραλήπτη.

Για τους παραλήπτες, το email αποτελεί ένα προσωπικό εργαλείο επικοινωνίας όπως και το τηλέφωνο. Η κατάχρηση του email marketing έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε γι’ αυτό και η συχνότητα αποστολής που προτείνουμε είναι 2-3 φορές το μήνα ώστε να κρατάμε πλήρως ενημερωμένους του παραλήπτες αλλά να μην γινόμαστε κουραστικοί.

 

Πλεονεκτήματα:

To email marketing έχει πολύ χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με άλλες υπηρεσίες προώθησης. Επίσης τα αποτελέσματά του είναι μετρήσιμα: γνωρίζουμε πόσοι έλαβαν το email, πόσοι το άνοιξαν, πόσοι το διάβασαν.Σε επιχειρήσεις που μας έχουν εμπιστευτεί για την δημιουργία του ιστότοπού τους, προσφέρουμε την δυνατότητα να έχουν ολόκληρο τον μηχανισμό σχεδίασης, διαχείρισης, προγραμματισμού και αποστολής μαζικών email μέσα στον ιστότοπό τους. Τους παρέχουμε έτσι αυτονομία και πλήρη έλεγχο κινήσεων, και φυσικά την συνεχή υποστήριξη μας σε κάθε βήμα τους.

Παιχνίδια / Διαγωνισμοί

 

Στα πλαίσια προώθησης ενός site, η Optisoft μπορεί να οργανώσει παιχνίδια και διαγωνισμούς που θα προσεγγίσουν πλήθος υποψήφιων πελατών. 

Μέσα στον ιστότοπο ενσωματώνεται μια εφαρμογή παιχνιδιού η οποία -ανάλογα τη συμφωνία με τον πελάτη- φέρει κάποιες λειτουργίες προώθησης πχ καταγραφή email, πόλης, ονόματος, φύλου, τηλεφώνου κλπ. Οι εφαρμογές μας είναι διαδραστικές με εικαστικό περιεχόμενο που ταιριάζει στον εκάστοτε πελάτη.

Οι εφαρμογές των παιχνιδιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μέσο διαγωνισμού, δηλαδή οι παίχτες που λαμβάνουν μέρος στο παιχνίδι, να μπαίνουν σε μια κλήρωση κατά την οποία αναδεικνύεται ένας αριθμός νικητών που κερδίζει ένα δώρο.

Κάθε εφαρμογή προσαρμόζεται στους προωθητικούς στόχους που θέλουμε να πετύχουμε, παραμετροποιείται ανάλογα τον πελάτη και φροντίζουμε να απευθύνεται στο κοινό που μας ενδιαφέρει κάθε φορά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Δείτε ακόμη...
 Δημιουργία e-Shop
 Δημιουργία Ιστοσελίδας

Mobile εφαρμογές

 Social
 Πελάτες
Optisoft Applications

Μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητες των εφαρμογών μας και δείτε τα live demo τους εδώ:

www.optisoft-apps.com