Social Media Marketing

Στα πλαίσια του social media marketing προσφέρουμε πλήθος λύσεων που θα προωθήσουν την επιχείρησή σας στα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημιουργία Facebook Page

Ξεκινάμε με τα βασικά. Αν δεν έχετε ήδη σελίδα της επιχείρησής σας στο Facebook, τη δημιουργούμε εμείς για εσάς και την εμπλουτίζουμε με το απαραίτητο εικαστικό υλικό ώστε να ταιριάζει στο ύφος της επιχείρησής σας.

Δημιουργία λογαριασμών σε άλλα Social Media

Ο αριθμός των social media έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Όμως δεν είναι όλα τα social media για όλους. Θα συζητήσουμε μαζί σας και θα μελετήσουμε τον κλάδο σας ώστε να σας προτείνουμε τα social media που θα εξυπηρετήσουν την επιχείρησή σας. Αφού προσδιορίσουμε σε ποια social media αξίζει να έχετε λογαριασμούς, θα σας βοηθήσουμε να τους δημιουργήσετε (Instagram, Pinterest, LinkedIn, Youtube, twitter κλπ).

Διαχείριση των Social Media της επιχείρησής σας

Η δημιουργία των λογαρισμών είναι μόνο το πρώτο βήμα καθώς η ύπαρξη ενός λογαριασμού δεν σημαίνει ουσιαστική παρουσία στα social media. Κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει άλλο ύφος, άλλες προδιαγραφές εικαστικού, απαιτεί άλλη συχνότητα αναρτήσεων.

Η Optisoft αναλαμβάνει την διαχείριση των social media της επιχείρησής σας σε κάθε επίπεδο: σχεδιάζουμε κάθε ανάρτηση ώστε να πετυχαίνει το στόχο της, την εμπλουτίζουμε με εικαστικό υλικό που κεντρίζει την προσοχή, επιλέγουμε θέματα στο ύφος της επιχείρησής σας, δεν αφήνουμε κανένα λογαριασμό να «πεθάνει». Παρακολουθούμε την ανταπόκριση του κοινού σε κάθε ανάρτηση, απαντάμε σε σχόλια και ερωτήσεις και φροντίζουμε οι λογαρισμοί να χρησιμοποιούν όλα τα τελευταία trends των social media.

Κάθε βήμα που κάνουμε γίνεται αφού πρώτα έρθουμε σε συνεννόηση μαζί σας: θα σας θέσουμε τις προτάσεις μας για τα social media της επιχείρησής σας όμως ποτέ δεν θα λειτουργήσουμε εν αγνοία σας.

Τα αποτελέσματα της διαχείρισής μας είναι μετρήσιμα καθώς όλοι οι λογαριασμοί διαθέτουν μηχανισμούς insight (στατιστικά στοιχεία).

Facebook apps

Για την προώθηση της σελίδας σας στο facebook, δημιουργούμε εφαρμογές εντός της σελίδας διαδραστικές και μη.

Welcome Apps

Πρόκειται για μια εφαρμογή που περιέχει καλωσόρισμα στην facebook σελίδα. Επίσης μπορεί να παρουσιάζει κάποιες θεματικές ενότητες (κατηγορίες προϊόντων, υπηρεσίες κλπ) με link σε κάθε μία από αυτές στον ιστότοπο της επιχείρησης, καθώς και να προτρέπει τον επισκέπτη να κάνει like στη σελίδα.

Δείτε ένα παράδειγμα ενός welcome application

Το περιεχόμενο μιας welcome app μπορεί να ποικίλει και ενδεικτικά μπορεί να περιέχει φόρμα επικοινωνίας, κείμενο σχετικά με την επιχείρηση κλπ.

Παράδειγμα φόρμας

Παράδειγμα κείμενο σχετικά με την επιχείρηση

Facebook Παιχνίδια/Διαγωνισμοί

Όπως ακριβώς και στην προώθηση ιστοσελίδων, έτσι και στη σελίδα του Facebook μπορούμε να ενσωματώσουμε εφαρμογές παιχνιδιών ή απλές εφαρμογές συλλογής συμμετοχών που χρησιμοποιούνται ως μέσο διαγωνισμού.

Στην περίπτωση ενσωμάτωσης εφαρμογής παιχνιδιού, ο χρήστης πρέπει πρώτα να παίξει το εκάστοτε παιχνίδι και στη συνέχεια να συμπληρώσει τα στοιχεία του ώστε να μπει στην κλήρωση. Στην περίπτωση ενσωμάτωσης εφαρμογής συλλογής συμμετοχών, ο χρήστης το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να συμπληρώσει τα στοιχεία του ώστε να μπει στην κλήρωση.

Το περιεχόμενο και το εικαστικό των διαγωνισμών εναρμονίζεται κάθε φορά με τον στόχο που θέλουμε να πετύχουμε.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού γίνεται η ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη του/ων νικητή/ών.

Οι διαγωνισμοί στο facebook αποτελούν το πλέον διαδεδομένο μέσο προώθησης που μπορεί να επιτύχει αύξηση των like στη σελίδα, αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπο, γνωστοποίηση του brand ή της επιχείρησής σας στο κοινό. Επιπρόσθετα, τα στοιχεία των συμμετοχόντων που συλλέγονται σας παραδίδονται με το πέρας του διαγωνισμού.Ads

Social Media Ads

Τα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν διαφημίσεις με τα δημοφιλέστερα να είναι το Facebook και το Instagram.

Η Optisoft αναλαμβάνει τη δημιουργία των διαφημίσεών σας θέτοντας μαζί σας τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε, το κοινό στο οποίο θέλουμε να απευθυνθούμε, αλλά και το κόστος της διαφήμιση αυτής. Ανάλογα με τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε, αποφασίζουμε τη μορφή της διαφήμισης: αν θα είναι προώθηση απλών αναρτήσεων, μία γενική διαφήμιση για like στη σελίδα, προώθηση της ιστοσελίδας ή μιας εφαμοργής κλπ.

Παρακολουθούμε τις διαφημίσεις καθ’όλη τη διάρκεια που «τρέχουν» και τις παραμετροποιούμε για καλύτερο αποτέλεσμα. Επιπλέον, τα αποτελέσματα των διαφημίσεων είναι μετρήσιμα μέσω των στατιστικών στοιχείων των social media.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της διαφήμισης στο facebook και το instagram έναντι οποιασδήποτε άλλης διαφήμισης είναι ότι μπορεί κάποιος να στοχεύσει σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι κοινού με ειδικά χαρακτηριστικά για παράδειγμα μόνο άντρες, μόνο γυναίκες, συγκεκριμένες ηλικίες, περιοχές κλπ.

Παιχνίδια - Διαγωνισμοί

Στα πλαίσια προώθησης ενός site, η Optisoft μπορεί να οργανώσει παιχνίδια και διαγωνισμούς που θα προσεγγίσουν πλήθος υποψήφιων πελατών.

Μέσα στον ιστότοπο ενσωματώνεται μια εφαρμογή παιχνιδιού η οποία -ανάλογα τη συμφωνία με τον πελάτη- φέρει κάποιες λειτουργίες προώθησης π.χ καταγραφή e-mail των παιχτών. Οι εφαρμογές μας είναι διαδραστικές με εικαστικό περιεχόμενο που ταιριάζει στον εκάστοτε πελάτη.

Οι εφαρμογές των παιχνιδιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μέσο διαγωνισμού, δηλαδή οι παίχτες που λαμβάνουν μέρος στο παιχνίδι, να μπαίνουν σε μια κλήρωση κατά την οποία αναδεικνύεται ένας αριθμός νικητών που κερδίζει ένα δώρο.

Optisoft Applications

Μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητες των εφαρμογών μας και δείτε τα live demo τους εδώ:

www.optisoft-apps.com