Αλυσίδα Καταστημάτων Avvento – Case Study

Η εταιρεία Avvento δραστηριοποιείται στο  χώρο λιανικής πώλησης γυναικείων υποδημάτων και δερμάτινων αξεσουάρ. Διαθέτει επτά καταστήματα εκ των οποίων δύο είναι franchise, τα οποία παραλαμβάνουν και διακινούν μεταξύ τους εμπορεύματα με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών (διαθεσιμότητα καταστημάτων) αλλά και εξυπηρέτησης των πελατών.

Το OptiplanFlex της Optisoft ως ολοκληρωμένη Λύση

  Στόχος μας ήταν η ενοποίηση του δικτύου των καταστημάτων με ένα και μόνο λογισμικό το οποίο θα μπορούσε να παρέχει ενιαία πληροφόρηση σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας με έναν τρόπο απλό και εύκολο, ούτως ώστε και ο απλός χρήστης θα μπορεί να εξάγει τις ζητούμενες αναφορές.

Ήτανε ξεκάθαρο ότι ή εταιρεία χρειαζόταν ένα λογισμικό το οποίο θα μπορούσε να παραμετροποιηθεί ανάλογα όχι μόνο με τις βασικές ανάγκες τις επιχείρησης αλλά και με τις εκάστοτε ανάγκες του κάθε καταστήματος ξεχωριστά. Και αυτό γιατί ο απώτερος στόχος είναι η διασφάλιση ομοιογένειας των πληροφοριών που διαμοιράζονται ανάμεσα στους χρήστες, ακόμα και όταν αυτό σημαίνει εξατομίκευση παραμέτρων στις ανάγκες του καταστήματος ή και του εκάστοτε χρήστη!

Το OptiplanFlex  της Optisoft,

  • με πολυάριθμο και αναλυτικό reporting ανά χρώμα-μέγεθος,
  • έδωσε στην επιχείρηση μία  σαφή και άμεση εικόνα για την οικονομική της πορεία
  • την διαχείριση και τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων τους αλλά και άλλων πληροφοριών όπως
  • πωλήσεις, αγορές, εισπράξεις ανά υποκατάστημα με βαθύτερη ανάλυση.

Η ευκολία με την οποία μπορεί να χειριστεί ο πιο απλός χρήστης αυτές τις αναφορές είναι  ένα βασικό ζήτημα για την επιχείρηση, γιατί χωρίς να χρειάζεται κάποιος εξειδικευμένος χρήστης του προγράμματος, αλλά ούτε και αφοσιωμένο σε αυτό τμήμα, έχουνε την ευκαiρία να παράγουν αναφορές οι οποίες είναι καθοριστικές για την οργάνωση, τη λειτουργία και τη διοίκηση της επιχείρησης, εξοικονομόντας  πόρους και αποφεύγοντας περαιτέρω σπατάλες.

Το OptiplanFlex καλύπτει όλο το φάσμα ενεργειών της επιχείρησης:

  • αυτοματοποιώντας τις διακινήσεις μεταξύ καταστημάτων και κεντρικού
  • εξασφαλίζει ομοιογένεια δεδομένων με πλήρη ανάλυση στο χρώμα – μέγεθος 
  • την άμεση εξυπηρέτηση των καταστημάτων και την ελαχιστοποίηση του κόστους και του χρόνου για την εκτέλεση διαδικασιών (παραλαβή-διακίνηση-πώληση).

To κάθε κατάστημα συνδέεται on line με το Server του Κεντρικού καταστήματος. Η ενημέρωση τιμών, ειδών, χρωμάτων-μεγεθών, bar codes, περιγραφών κ.ο.κ. ,γίνεται από το κεντρικό κατάστημα ενώ όλα τα υπόλοιπα καταστήματα έχουν άμεση on line εικόνα με όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

 Έτσι επιτυγχάνουν την άμεση εξυπηρέτηση των απαιτήσεων των πελατών τους αφού το είδος μπορεί να  υπάρχει διαθέσιμο σε κάποιο από τα καταστήματά τους.

Διαχειρίζονται  προκαταβολές των πελατών τους δίνοντας  τη δυνατότητα κράτησης συγκεκριμένου είδους κατόπιν επιθυμίας του πελάτη. Δυνατότητα αλλαγής  του εμπορεύματος σε οποιοδήποτε κατάστημα. Αντλούν  και διαχειρίζονται άμεσα πληροφορίες σχετικά με τις πωλήσεις του κάθε καταστήματος ανά πάσα στιγμή.

Aυτοματοποιημένη διαδικασία αναπλήρωσης stock, για την άμεση και ορθή αναπλήρωση  του υπολοίπου της αποθήκης των υποκαταστημάτων τους.

Το OptiplanFlex  βρίσκεται και στα Ταμεία των υποκαταστημάτων όπου λειτουργεί με ταμειακές μηχανές POS η με φορολογικούς μηχανισμούς και  προσφέρει άμεσα πλήρη πληροφόρηση και εκτυπώσεις ,σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε καταστήματος ανάλυση ταμείου, πωλήσεων, αγορών, ακυρώσεις  συναλλαγών, είδη πρώτα σε πωλήσεις κ.α.

Η Εξέλιξη της Συνεργασίας μας

H Avvento εκπληρώνοντας τον στόχο της για μία ενιαία και ολοκληρωμένη λύση που συμβάλλει στην οργάνωση της εταιρίας και στη διαχείριση του δικτύου των καταστημάτων της προχωρά στη δημιουργία νέου καταστήματος, πάντα με σύμμαχο την Optisoft και την διαρκή ανάπτυξη των προϊόντων και της τεχνογνωσία της!

Η εταιρία  υλοποίησε  το ηλεκτρονικό της κατάστημα σε συνεργασία με την Optisoft  σε απόλυτη διασύνδεση με το OptiplanFlex

H  εταιρία  έχει την δυνατότητα  να ενημερώνει αυτόματα το ηλεκτρονικό της κατάστημα με  είδη, με τιμές και υπόλοιπα  ανά χρώμα και μέγεθος. Να παραλαμβάνει αυτόματα παραγγελίες που γίνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, με δυνατότητα άμεσης τιμολόγησης και αποστολής τους.


Print
Συγγραφέας: Νίκος Γκιώνης
0 Σχόλια

Κατηγορίες: OptiplanFlexNumber of views: 3482

Tags:

Γράψτε ένα σχόλιο

Όνομα:
Email:
Σχόλιο:
CAPTCHA image
Δώστε τον κωδικό που που φαίνεται πιο πάνω, στο παρακάτω κουτί
Υποβολή

Name:
Email:
Subject:
Message:
x