Πώς να δημιουργήσετε μια Επαγγελματική Ιστοσελίδα.

    Αδιαμφισβήτητα στην εποχή μας όλοι ,από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, έχουν μια τουλάχιστον ιστοσελίδα.

Κι αυτό γιατί αν πρόκειται να δραστηριοποιηθείτε, σε οποιονδήποτε τομέα, η 24ωρη – online παρουσία σας στον χώρο του διαδικτύου κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη. Είναι ένα εργαλείο που σας προσδίδει αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα χωρίς διακοπές, προσφέροντας στον επισκέπτη - πελάτη της επιχείρησης σας, την δυνατότητα να βρει εσάς και τα προϊόντα σας, να αγοράσει άμεσα, να επικοινωνήσει με όλους τους πιθανούς τρόπους με σας, να μοιραστεί το περιεχόμενο αλλά και την εμπειρία του με τους φίλους του και τόσα άλλα πράγματα..Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχετε κι εσείς.

    Δεν είναι όμως τόσο απλό το να έχεις μια ιστοσελίδα. Κανείς δεν θέλει να έχει μια ιστοσελίδα να φαίνεται ξεπερασμένη! Ή γεμάτη παραλείψεις και λάθη που μπορούν να στιγματίσουν την εικόνα της επιχείρησης. Κι όμως έχουμε δει όλοι μας τέτοιες ιστοσελίδες. Ίσως και αρκετές..Θα συνεργαζόσασταν με μια εταιρεία με λάθος  ή ακόμα και αποκρουστική εικόνα στο διαδίκτυο; Αυτό  ακριβώς είναι το θέμα μας.

    Ο στόχος της ιστοσελίδας σας είναι ξεκάθαρος – να μετατρέπει τον επισκέπτη σε πελάτη.  Έτσι λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε τα 5 βασικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να μετατρέψουν την ιστοσελίδα σας σε επαγγελματικό εργαλείο.

  •     Στο διαδίκτυο ‘’όλοι κρίνουν τα βιβλία από τα εξώφυλλά τους.’’ Μην αισθάνεστε άσχημα!!  Είναι η λογική εκ των πραγμάτων αυτή. Στην αγορά επικρατεί ο νόμος του εμπορίου και ο πρώτος κανόνας για να πουλήσουμε είναι το να είμαστε αρεστοί. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν ο καθένας κρίνει την επιχείρηση από το πόσο επαγγελματική εμφάνιση έχει η ιστοσελίδα της. Είναι φυσικό να υποθέτουμε ότι μια επιτυχημένη εταιρεία θα έχει τα κεφάλαια και τον απαιτούμενο χρόνο για να διασφαλίσει ότι η ιστοσελίδα της είναι η καλύτερη δυνατή αντανάκλαση της επιχείρησής. Έτσι, ένα site που φαίνεται κακό σημαίνει ένα από τα δύο πράγματα: είτε η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται,είτε είναι μικρή σε κεφάλαιο.Βεβαιωθείτε ότι το site σας φαίνεται σύγχρονο, μοντέρνο, ενημερωμένο με λίγα λόγια εξαιρετικό!
  •     Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα σαν φιλόξενο σπίτι κι όχι λαβύρινθο!! Όλοι μας έχουμε εγκλωβιστεί σε ιστοσελίδες εταιρειών με μπερδεμένους συνδέσμους και το χειρότερο, χωρίς εμφανή, εύκολο τρόπο επιστροφής στην αρχική σελίδα μετά το πέρασμα σε δύο με τρείς περαιτέρω εσωτερικές σελίδες. Μετά από λίγα λεπτά σε μια τέτοια ιστοσελίδα , μάλλον θα την εγκαταλείπατε με απόγνωση, έτσι δεν είναι; Μην επιτρέψετε να συμβεί αυτό με τους δικούς σας πελάτες στην δική σας ιστοσελίδα. Βεβαιωθείτε ότι η δομή της ιστοσελίδας της εταιρείας σας είναι σαφής και εύκολα κατανοητή. Το περιεχόμενο είναι το παν. Όταν παρέχετε σημαντικό περιεχόμενο, οι πελάτες (δυνητικοί και εν ενεργεία) θα σας βλέπουν ως ειδικούς στον τομέα σας. Η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι γεμάτη από χρήσιμο περιεχόμενο για τους επισκέπτες, να θέλουν να μπαίνουν τακτικά να ενημερώνονται μέσα από την σελίδα σας. Άν χρειάζεται να πάρει τη μορφή του blog με δημοσιεύσεις, άρθρα  και βίντεο μην το αποτρέπετε. Θα σας δώσει μεγάλη επισκεψιμότητα και πολύ μεγαλύτερα ποσοστά αγορών και αναγνωρισιμότητας.
  •     Κοινωνικοποιηθείτε !! Το διαδίκτυο είναι μια μεγάλη παγκόσμια γειτονιά , όσο μιλάτε με τους γείτονες, τόσο πιο φιλικός φαίνεστε και σας μαθαίνουν και νέοι ‘’φίλοι’’ γρήγορα. Δώστε πρόσβαση στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας σε όλα τα μέρη όπου εμφανίζεται η εταιρεία σας. Έτσι θα μένουν πολύ περισσότερο σε επαφή μαζί σας, και θα μαθαίνουν τα νέα και τις προσφορές σας, άμεσα. Βεβαιωθείτε οτι περιλαμβάνονται κουμπιά για Facebook , Twitter , Pinterest , και Google+ σε κάθε σελίδα του site σας, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν εύκολη πρόσβαση στις σελίδες σας απο το αγαπημένο τους κοινωνικό διαδικτυακό μέσο.
  •     Βρείτε έναν τρόπο συλλογής στοιχείων των επισκεπτών σας. Ένας τρόπος είναι να δίνετε δωρεάν πράγματα. όχι αντικείμενα φυσικά, αλλά πληροφορίες. Δώστε την δυνατότητα στους επισκέπτες της σελίδας σας να εγγραφούν στο newsletter σας, και μοιραστείτε μαζί τους χρήσιμες πληροφορίες ή άρθρα. Θα μεγαλώσετε το πελατολόγιο σας σε χρόνο μηδέν.
  •     Βάλτε γερά θεμέλια και συντηρείτε το ‘’οικοδόμημα σας’’: Χτίστε την ιστοσελίδα σας σωστά από την πρώτη κιόλας στιγμή. Βεβαιωθείτε για παράδειγμα ότι είναι φτιαγμένη για να παίζει σωστά σε όλους τους browsers (chrome, explorer, Mozilla κτλπ) και ότι έχει  βελτιστοποιηθεί για τις μηχανές αναζήτησης. Γιατί ότι και αν κάνετε δεν θα έχει νόημα αν κανένας δεν θα μπορεί να το βρεί, δεν συμφωνείτε; Και κάτι εξίσου σημαντικό : μια καλή επαγγελματική ιστοσελίδα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά. Δεν είναι αρκετό απλώς να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα. Δεν θα πρέπει στη συνέχεια να τη αφήσετε μόνη της και να δίνει την αίσθηση του εγκατελειμένου τοπίου. Χρησιμοποιήστε την προσθήκη νέων με μορφή άρθρων ή  ένα blog ή κάποιο άλλο είδος  τακτικά  προστιθέμμενων νέων περιεχομένων, αλλιώς οι μηχανές αναζήτησης θα αρχίσουν να την αγνοούν  και το ίδιο θα κάνουν και οι πιθανοί πελάτες.

    Εάν χρειάζεστε μια επαγγελματική ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας. Η εμπειρία και τα σύγχρονα εργαλεία μας είναι η εγγύηση μας για την επιτυχία σας.

Print
Συγγραφέας: Νίκος Γκιώνης
1 Σχόλια

Κατηγορίες: Κατασκευή WebsiteNumber of views: 123054

Tags: websiteoptisoftΔιαδίκτυο

1 σχόλια στο άρθρο "Πώς να δημιουργήσετε μια Επαγγελματική Ιστοσελίδα."

κυπρουλα δημητριου

6/4/2015 10:38 μμ

Πολυ χρησιμο και βοηθητικό

Γράψτε ένα σχόλιο

Όνομα:
Email:
Σχόλιο:
CAPTCHA image
Δώστε τον κωδικό που που φαίνεται πιο πάνω, στο παρακάτω κουτί
Υποβολή

Name:
Email:
Subject:
Message:
x